Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Városok képes leírás - Svájc.tlap.hu
részletek »

Városok - Svájc.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: svajc.tlap.hu » Városok
Keresés
Találatok száma - 13 db
3 édes úticél Zürichben  nem csak édesszájúaknak

3 édes úticél Zürichben nem csak édesszájúaknak

Zürich ugyan Svájc legnagyobb városa, azonban közel sem lehet nagyvárosnak nevezni (lakossága alig valamivel több 350 ezer főnél). Az évszázadok alatt persze folyamatosan duzzadt a városka, ezért most a térképen úgy néz ki, mintha a Zürich-tó partján feküdne, pedig valójában a Limmat folyó két oldalán terül el. Az óváros, a Lindenhof tetején egy apró park bújik meg, ahol jó időben idős emberek sakkoznak óriási figurákkal. Ha itt nem jártál, még semmit se láttál a városból. Tiszta időben még az Alpok hófehér hegycsúcsai is látszanak innen, a város pedig úgy néz ki, mintha apró mézeskalács házak sorakoznának a terepasztalon.

A legvonzóbb svájci város

A legvonzóbb svájci város

Bilanz nevű gazdasági magazin 2005 óta készít városértékelést oly módon, hogy 134 település 10.000 lakosát és egy ingatlan-tanácsadó céget kérdez ki. A kritériumok a következők: munkaerőpiac, életszínvonal, egészség, biztonság, szociális támogatás. Az összesítés alapján elmondható, hogy az utolsókból lesznek az elsők.

Almási Márta: Ausztria, Svájc

Almási Márta: Ausztria, Svájc

Már régi nagy vágyam volt egy Genfi-tó környéki nyaralás. Tavaly végre minden adott volt, hogy július utolsó hetét Svájcban töltsük. Július 21-én indultunk, az odafelé úton 3 éjszakára megálltunk Tirolban Grinsben. A faluba Landeck után kell letérni az autópályáról. Tipikus tiroli hegyi falu, sok szűk utcácskával, jellegzetes házakkal. A házigazda egy idős házaspár volt, akik már a faluban vártak minket. Mivel írtam nekik, körülbelül mikorra érkezünk, ők elénk jöttek, aminek nagyon örültünk mert a sok szűk kis utcácska közt nehezen találtuk volna meg a szálláshoz vezetőt.

Bázel - egy város három ország határán

Bázel - egy város három ország határán

2007. január 16-tól a Swiss International Air Lines heti 4x új, közvetlen járatot indított Budapestről Bázelba. Ez alkalomból kaptunk meghívást a svájci-francia-német határon fekvő városba, hogy megismerjük, mit kínál az ide látogatóknak a TriRhena turisztiai régió.

Castles of Bellinzona

Castles of Bellinzona

The fortifications of Bellinzona are among the most important examples of medieval defensive architecture in the Alps. With its castles, walls, towers, battlements and gates, this impressive fortress is a source of wonder and amazement.

Érdekes látnivalók Genfben

Érdekes látnivalók Genfben

Genfbe mindenképpen érdemes ellátogatnod, hiszen a gyönyörű Genfi-tó már önmagában is fontos látnivalója a helységnek, de ráadásként itt van még a Rhone folyó, és a tó partján álldogálva még a Mont Blanc hófödte csúcsában is gyönyörködhetsz.

Habsburg település

Habsburg település

Die 430 Einwohner zählende Gemeinde Habsburg im Schweizer Kanton Aargau trägt den Namen des einst mächtigsten europäischen Adelsgeschlechts. Die um 1020 auf dem aussichtsreichen Grat des Wülpelsberges über dem Dorf erbaute Habsburg gilt als Stammsitz der Habsburger.

Luzern

Luzern

Svájc egyik kantonja, Aargau, Zug, Schwyz, Unterwalden és Bern között 1500 km2 területtel, (1888) 135 780, 1 km2-re 90 lak. A kanton nagyobb része a svájci fensíkhoz tartozik; D-en a Holz-Emme völgyét körülfogó Napf-lánc és az ettől D-re emelkedő Emmenthali-Alpok, amelyek kréta- és flisképződményekből állanak: ezekben a legmagasabb csúcsok a Schrattenfluh (2076 m.), a Pilatus, a Feuerstein (2042 m.) és a legdélibb részben a Brienzi-Rothhorn (2351 m.) és a Tannhorn (2223 m.), amelyek egyike sem emelkedik az örökös hó határa fölé.

Luzernről

Luzernről

Luzern (németül Luzern, franciául és angolul Lucerne, olaszul és rétorománul Lucerna, a helyi dialektusban Lozärn) svájci város, az azonos nevű kanton és körzet székhelye, Középsvájc társadalmi, gazdasági és kulturális központja.

Hirdetés
Svájc gyöngyszeme - Bern

Svájc gyöngyszeme - Bern

A főváros Svájc közepén fekszik, az Aare folyó partján. Zürich, Genf és Bázel után az ország negyedik legnépesebb városa. A város nevének eredete egyelőre nem tisztázott, több elmélet is létezik. Az egyik ilyen monda szerint a városalapító Berchtold V. von Zähringen herceg úgy döntött, hogy az első elejtett állatról kell elnevezni a várost. Így a város egy medvéről (németül Bär) kapta a nevét és ebből alakult ki a 'bern' szócska.

Svájci körutazás

Svájci körutazás

Zermatt a világ egyik elit téli üdülőhelye Európa legmagasabb hegyei között: a Matternhorn, a Dom és a Monte Rosa veszik körül, gleccsereik társaságában. A 3900 m magasságig húzódó síközpontban minden más síterületnél megbízhatóbbak a hóviszonyok, a gleccseren pedig az év 365 napján lehet síelni és snowboardozni.

Virtuális túra Bázelben

Virtuális túra Bázelben

Basel Virtual City Tour has been designed by nextron internet team as an addition to the wellknown Basel Online. As a young team, we are constantly trying to create new concepts of world-wide-web-presentations. And unlike many others, we put every effort in realising the ideas we came up with. So, Basel Virtual City Tour presents the city of Basel in a different way than hierarchical-built systems (Menues, submenues etc), like Basel Online.

Zürich

Zürich

Festőien szép, és természetesen drága. Határozottan üzleti város, tömve bankárokkal. Telített szállodákkal. Rájuk számítva szabják az árakat is. A közlekedés megfizethető, a villamosokkal a város nagyon jól megnézhető. Gyalog is bejárható a magja, nyáron ingyen lehet biciklit bérelni. Az étkezés: legjobb, ha boltból... ha beülsz valahová, ülve maradsz az áraktól. Az utcai standok kolbász-zsemle kombinációja a megfizethető alternatíva. Ihatsz hozzá dobozos sört is. A leghíresebb: az Operaháztól jobbra, sréen, két ház között egy kis holt telken. Lesznek s esznek öltönyösök is bőven.

Tuti menü