Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Útikönyv, film, irodalom képes leírás - Svájc.tlap.hu
részletek »

Útikönyv, film, irodalom - Svájc.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: svajc.tlap.hu » Útikönyv, film, irodalom
Keresés
Találatok száma - 4 db
Monte San Giorgo - A kihalt őslények hegye, Svájc

Monte San Giorgo - A kihalt őslények hegye, Svájc

Az 1096 méter magas Monte San Giorgiót különböző kőzetrétegek alkotják. Ezekben megkövesedett élőlények rejtőznek. A tengerben élő állatok és növények maradványai, régmúlt időkről tanúi. A Monte San Giorgio mészköve a legfinomabb tengeri iszap lerakódásaiból képződött. Ennek köszönhető, hogy a hegy évszázadok óta a világ egyik legértékesebb márványbányája.

Nagy svájci körút

Nagy svájci körút

Svájc Európa egyik legszebb országa. Szinte min­den meg­ta­lál­ható itt, ami a turis­ták számá­ra vonz­erő­vel bír: varázs­latos alpesi tájak; kris­tály­tiszta vizű tavak; han­gu­la­tos, közép­kori kis­vá­rosok; régi várak, kated­rá­lisok; modern nag­yvárosok stb. Sajnos a magyar utazók még nem iga­zán fedez­ték fel ezt a csodá­latos orszá­got, ami­nek leg­főbb oka abban a tény­ben rej­lik, hogy Svájc nagyon drága or­szág. A kör­utazás során uta­saink Svájc­nak mind a német, mind a francia, mind az olasz részé­ből kap­nak íze­lítőt, de az út leg­na­gyobb

Svájc

Svájc

A praktikus méretű, füles borítójú, ideális terjedelmű zsebkönyvek a könnyed stílus, lényegre törő ismeretek kedvelőinek készültek. A magyar utazók sajátos igényinek megfelelően olvasmányos és színes kiadványok elegendő tájékoztatást adnak országjáróknak, városlátogatóknak, kultúrszomjasaknak, ínyenceknek egyaránt. A természetkedvelők, sportrajongók, szórakozásra vágyók is megtalálják a kedvükre valót. Gyakorlati tanácsok, hasznos információk - turistairodák, címek, elérhetőségek, szállásajánló - egységbe gyűjtve, könnyen áttekinthető szerkezetben szerepelnek. A borítóbelsőn, valamint a szöveges oldalakon számos térkép segíti az utazókat a tájékozódásban.

Svájc útikönyv

Svájc útikönyv

A XVIII. századtól kezdve a művelt ember életéből nem maradhatott ki a svájci utazás. Művészek és utazók fedezték fel a csendbe burkolózó, varázsos hangulatú hegyek gyönyörű tájait, ahol az erdők hűvös nyugalmát helyenként egy-egy vízesés lármája töri meg. Ugyanezt a csodálatot érezhetjük ma is, ha végigutazunk Európa legmagasabban fekvő vasúti pályája, a Jungfrau-vasút vonalán: derűs napokon a hegyekről letekintve egészen a Fekete-erdőig és a Vogézekig elláthatunk, utunk végén pedig a Jungfrau, a Mönch és az Eiger fenséges látványában gyönyörködhetünk. Európa legmagasabb hegycsúcsai között bújik meg a középkori, büszke Svájc, amelynek egyik jelképe a Chillon-kastély: a Genfi-tóból kinyúló sziklatömbre épült vár a lovagkort idézi labirintusszerű termeivel, kandallóival, festményeivel. A XVIII. századi Svájc emlékét őrzi az elegáns fürdőváros, Baden, ahol a helvét és osztrák arisztokrácia tagjai múlatták egykor az időt. A hegyek, a sajtok, a csokoládé és az órák birodalmaként ismert Svájc valójában Európa egyik leginkább befogadó szellemű országa. A nehéz időket követően megszerzett nyitottságát az ipari-gazdasági fejlődés időszakában is megőrizte.

Tuti menü