Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Svájc képes leírás - Svájc.tlap.hu
részletek »

Svájc - Svájc.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: svajc.tlap.hu » Svájc
Keresés
Találatok száma - 19 db
Autókölcsönzés online Svájcban

Autókölcsönzés online Svájcban

Autókölcsönzés Svájc autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Svájcban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját svájci utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Svájc autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Csatangolás a bohém Svájcban

Csatangolás a bohém Svájcban

Habár Svájcot nem az átlag magyar pénztárcájához szabták, ügyes szervezéssel mégis kellemesen érezheti magát itt az is, aki nem a méregdrága Bahnhofstrassén frissítené fel ruhatárát. Az első praktikus lépés, ha megvásároljuk a Swiss Pass kártyát, amely korlátlan számú utazást engedélyez. Az S-Bahn pedánsan tiszta, és gyorsan leküzdi a reptér meg a belváros közötti távolságot. A főpályaudvartól egy ugrás a Paradeplatz, amely volt már disznóvásártér, katonai gyakorlótér és Európa legnagyobb villamosremíze - ma bankok központja.

Eskü a Rütli-mezőn

Eskü a Rütli-mezőn

1291. augusztus 1-én három ősi kanton Schwyz, Uri és Unterwalden a Rütli-mezőn megkötötte egymással az örök szövetséget. Az eredetileg csak a kantonok közti békétlenségek megakadályozására alakult szövetség egy Habsburg-ellenes összefogássá nőtte ki magát. Augusztus elseje Svájc nemzeti ünnepe.

Festői tájak Európa tetején

Festői tájak Európa tetején

Svájcban nem nehéz elképesztően szép tájakat találni. Minden idilli: zuhogó vízezések, szikrázó tavak, bájos falusi házak és persze a zöldellő alpesi réteken elégedetten legelésző tehenek. A kis- és nagyvárosok képeslapra illő, tökéletes középkori városmagokkal, színpompás felvonulásokkal és fesztiválokkal várják a látogatót. Vonatok száguldanak a hegyeken át, és hogy teljes legyen a turisztikai tündérmese, minden tökéletesen, óraműpontossággal működik.

Gyönyörű Svájc

Gyönyörű Svájc

A Svájci Államszövetség (Svájci Konföderáció)kantonokból (Tartományok) álló szövetségi köztársaság közép-európában. Szomszédjai: Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Liechtenstein, Svájc területe 41 284 négyzet km. Lakóssága 8 millió körüli, területe domborzatilag tagolt és három nagyobb tájegységre osztható:több mint 60%-a hegyes,az Alpok-lánca vonul át,és a Gothard-masszivumban futnak össze,legmagasabb pontja a 4634 méteres Monte Rosa-hegység Dufour csúcs,utána következik az ismertebb Dom-hegy a maga 4545 méterével.

Nézd meg Európa két apró ékszerdobozát!

Nézd meg Európa két apró ékszerdobozát!

Svájc a csokoládé, a pontosság és a sajtok hazája - az aprócska közép-európai országról legtöbbünknek ezek jutnak eszébe. Ha behunyod a szemed, bizonyára szép lassan beúsznak a képbe a lila tehenek, az aranyórák és a fondü. A mindössze 41 300 négyzetkilométer területű Svájc méretét tekintve nagyjából megegyezik a magyar Alfölddel.

Schweiz Reiseführer

Schweiz Reiseführer

Schweiz Reiseführer. Die Schweiz ist eine Mischung aus grünen Naturlandschaften und viel frischer Luft, gepaart mit schicken, modernen Städten, und bietet Reisenden sowohl vielseitigen Outdoor- als auch interessanten Städtetourismus. Zu den besten Skigebieten der Schweiz zählen Zermatt, Verbier und das bei Prominenten beliebte St. Moritz, und auch im Sommer bilden die schneebedeckten Hochgebirgsgipfel und der blaue Himmel einen perfekten Hintergrund für herrliche Wandertouren.

Svájc - Vista

Svájc - Vista

Svájc területe kevesebb mint fele Magyarországénak, s így akár egy 5-7 napos egyéni körutazást is meglepően látványos tartalommal lehet megtölteni. Svájcban az autózás önmagában is pompás élmény, hiszen csaknem mindenhol csodálatos tájakon, neves hágókon visz az út. A Genfi-tó körüli kisvárosokat mindenképpen érdemes beleilleszteni a programba.

Svájc nevezetességek és látnivalók

Svájc nevezetességek és látnivalók

Svájc területe 41. 293 km2, ahol a lakosok száma közel 7, 5 millió főt közeli meg. Talán az egyetlen egy ország, ahol négy különböző népcsoport tud egymással békében és szövetségben élni. Svájc semlegességét az 1800-as évek elején nyerte el, mely semlegessége leginkább jellemzi az országot.

Hirdetés
Svájc várja a magyarokat

Svájc várja a magyarokat

Urs Weber megint meghozta a telet, legalább is a tél üzenetét - Svájcból. Bár a ezekben a percekben még tombol kinn az idős hölgyek, az indiánok (kinek miként tetszik) nyara, a svájci idegenforgalmi szervezet ausztriai és magyarországi nagykövete már a frissen hullott, ropogós hóról beszél, miközben fölvillantja az illusztrálásképpen magával hozott fotókat az azúrkék égbolt alatt vakító fehérben magasodó, fenséges-izgalmas alpesi tájakról, a szeretet melegét árasztó karácsonyi vásárokról, a barátságok és szerelmek szénaillatú, jószágmeleg kunyhóiról, az ezeregy lehetőségről, amit a magyar világjáróknak is kínál a minőségi turizmusáról, vendéglátásáról, közlekedéséről, biztonságáról, vendégszeretetéről jól, de még mindig nem eléggé ismert ország.

Svájc zászlaja

Svájc zászlaja

Svájc zászlaja a világon használt két négyzet alakú lobogó egyike. A másikat a Vatikán használja. A konföderáció ugyan az egyik legkorábban létrejött független államok közé tartozik, jelenlegi lobogója mégis igen rövid múlttal rendelkezik. A zászló mai formáját 1889-ben érte el, és az alapvető motívumai is legkorábban a 14. században körvonalazódhattak. A svájci lobogó piros háttér előtt egy egyenlő téglalapokból álló fehér keresztet formáz. A kereszt arányait pontosan rögzíti az ország alkotmánya. Ezek szerint a kereszt középpontja pontosan a négyzet átlóinak metszéspontjában van, és karjainak hossza hatszorosa szélességéhez viszonyítva. A négyzet alakot a svájci felségjelzésű hajókon a megszokott 2:3 arányú lobogó váltja fel.

Svájc, a kirándulók országa

Svájc, a kirándulók országa

A fő téma a svájci turizmusban idén nyáron is a túrázás, kirándulás a hegyekben és a tavak környékén. Az országba érkezőket több kiadvány tájékoztatja az ezzel kapcsolatos lehetőségekről, például a Hegyek és tavak, vagy a már tavaly is nagy sikert aratott Csábító kirándulás című. Utóbbiban a TOP 32 svájci túraútvonalat mutatják be. Egy új kiadvány a 10 svájci UNESCO Világörökséget részletezi, s külön prospektusban jelentkeznek ajánlataikkal a svájci városok, valamint az országot behálózó közlekedési rendszer, a Swiss Travel System.

Svájcban tényleg mindent megtesznek a turistákért

Svájcban tényleg mindent megtesznek a turistákért

2010 Svájcban a túrázás és kirándulás éve, mondta mai sajtótájékoztatóján a Svájci Turisztikai hivatal képviselője. Majd gyorsan hozzá is tette, hogy nem nagy ügy egy évet, a vizek, a hajózás, vagy éppen a kirándulás évének kikiáltani, pláne egy olyan országban, ahol ezt a természeti adottságok könnyen lehetővé is teszik. De azt, hogy a svájciak ezt mennyire komolyan gondolják ezt, az alábbi videó is nagyon jól demonstrálja.

Svájci látnivalók

Svájci látnivalók

11 nevezetesség, amit vétek lenne kihagynod Hófödte hegycsúcsok, erdős hegyek, mesebeli kastélyok, reneszánsz katedrálisok, csillogó tavak, elegáns gyógyfürdők és sípályák. ilyen egyszerű. Ez Svájc.

Svájci úticélok

Svájci úticélok

Az ország területén több olyan csúcsot is találunk, amelyek magassága meghaladja a 4000 métert. A Svájci-Alpok láncai a Gotthard-masszívumban találkoznak, itt találjuk a nevezetes Szent Gotthárd hágót. Az ország gazdasági élete a legnépesebb, dimbes-dombos területű Svájci-medencében zajlik. Legmagasabb csúcsa a Dufourspitze, 4634 m. magas, leghosszabb folyói a Rajna és a Rhone. Tavai közül a legfontosabbak a Genfi-tó, a Bodeni-tó, a Neuchateli-tó, és a Vierwaldstatti-tó. Éghajlatában a hegyvidéki kontinentális, délen pedig mediterrán hatások érvényesülnek.

Svájcról

Svájcról

Svájc - másoknak álom. Mennyi mindent takar: büszkeséget, örömöt, elégtételt, de talán rezignációt, szomorúságot és sajnálkozást is. Svájc mindenekelőtt a tisztaság, a rend és a jólét szinonímája, a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Paradicsom, a boldogság szigete ebben a kavargó, tengernyi szükségtől és nyomortól, háborúságtól és kétsegbeeséstől terhes világban. Valljuk be - a németek kicsit irígylik a svájciakat, akiktől rossz néven veszik, hogy néha németebbek a németeknél. De ki szereti, ha saját jó tulajdonságait mások felülmúlják? És mégis: titokban csodálják Svájcot: álomszép tájait és öntudatos polgárait, akiknek mintha mindennél fontosabb lenne a politikai semlegesség.

Top 5 látnivaló Svájc mediterrán szegletében

Top 5 látnivaló Svájc mediterrán szegletében

Vadregényes tájak, rusztikus kis falvak, buja növényzet, mediterrán hangulat. Öt okot is mondunk, amiért érdemes útra kelned Svájc legdélibb vidékére. Zürichből robogunk dél felé, átkelünk a Gotthard-hágón, fantasztikus háromezresek keretezik a látóhatárt. A tér néhol olyannyira leszűkül, hogy az ember úgy érzi, ha nagyon akarná, akár a meredek sziklafalakat is elérhetné. Ideát zuhog az eső, de a Gotthard túloldalán már szikrázó napsütés fogad. De nem csak az időjárás változik meg. Magunk mögött hagyjuk a kimért svájci precizitást, a geometriai pontossággal megtervezett kerteket, Svájc legdélibb szegletében már olykor-olykor diszkrét, mediterrán lazaság is tapasztalható.

Tuti menü