Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Svájc linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Svájc képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: svajc.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
11 svájci nevezetesség, amit vétek lenne kihagynod

11 svájci nevezetesség, amit vétek lenne kihagynod

Hófödte hegycsúcsok, erdős hegyek, mesebeli kastélyok, reneszánsz katedrálisok, csillogó tavak, elegáns gyógyfürdők és sípályák. ilyen egyszerű. Ez Svájc. A kontinens legnagyobb és legerősebb vízesése, nem a magassága (23 méter), hanem a 125 méter szélesen dübörgő vízhozama miatt lenyűgöző. Késő tavasszal, hóolvadás idején a legfélelmetesebb. A vízesés alján, egészen benyúlva egy kilátó is épült, itt állva úgy érzi az ember, mintha karnyújtásnyira zúgna-dübörögve alá a Rajna vize.

3 édes úticél Zürichben  nem csak édesszájúaknak

3 édes úticél Zürichben nem csak édesszájúaknak

Zürich ugyan Svájc legnagyobb városa, azonban közel sem lehet nagyvárosnak nevezni (lakossága alig valamivel több 350 ezer főnél). Az évszázadok alatt persze folyamatosan duzzadt a városka, ezért most a térképen úgy néz ki, mintha a Zürich-tó partján feküdne, pedig valójában a Limmat folyó két oldalán terül el. Az óváros, a Lindenhof tetején egy apró park bújik meg, ahol jó időben idős emberek sakkoznak óriási figurákkal. Ha itt nem jártál, még semmit se láttál a városból. Tiszta időben még az Alpok hófehér hegycsúcsai is látszanak innen, a város pedig úgy néz ki, mintha apró mézeskalács házak sorakoznának a terepasztalon.

A legvonzóbb svájci város

A legvonzóbb svájci város

Bilanz nevű gazdasági magazin 2005 óta készít városértékelést oly módon, hogy 134 település 10.000 lakosát és egy ingatlan-tanácsadó céget kérdez ki. A kritériumok a következők: munkaerőpiac, életszínvonal, egészség, biztonság, szociális támogatás. Az összesítés alapján elmondható, hogy az utolsókból lesznek az elsők.

A lila tehén magyar kapcsolata

A lila tehén magyar kapcsolata

Utánajártunk a Milka csokoládé világhírű lila tehene magyar kapcsolatának. Szabó Sándor az a Frankfurtban élő magyar reklámgrafikus, aki kitalálta és megalkotta a szakma egyik legendás állatfiguráját.

A lila tehén megszületésének hiteles története

A lila tehén megszületésének hiteles története

A hetvenes évek elején a Young és Rubicam reklámiroda alkalmazott, grafikusként. Egy szép napon hozzám jött a vállalat egyik művészeti igazgatója, Otti Severin, akit a csokoládék reklámozásában szerzett tapasztalataim érdekeltek. Én készítettem ugyanis korábban a Merci csokoládé kampányát. Pár nap múlva bevetésre készen állt a csoki-csapat'. Ilse Theisen írónő, Uwe Ortstein kreatív igazgató és Szabó Sándor grafikus alkotta a kemény magot. Főnököm úgy találta, nem ártana, ha megismerkednénk a termék gyártási folyamatával. Útra kelt tehát a kis csapat, a vonat meg sem állt velünk a lörrachi Milka-gyárig.

A Lindt legenda

A Lindt legenda

A valódi csokoládé készítése művészet; a Lindt Svájci Csokoládé Mestere híres a mindent felülmúló minőségű és finomságú csokoládé megalkotásáról. E művészet minden titkát birtokolja: a legkisebb részletektől a befejezésig arra törekszik, hogy a nemes hozzávalók választékából, a gyártás során, a tökéletes terméket alkossák meg: mindezt szeretettel és szenvedéllyel. Minden, amit tesz, az a csokoládé szerelmeseinek magas elvárásait igyekszik beteljesíteni, szerte a világon.

A svájci csoda

A svájci csoda

A nemzetnek nyitott szemmel kell figyelnie mindazt, amiből tanulhat valamit. Mi, magyarok Svájctól tanulhatunk. Mi a titka annak, hogy ez a kis ország, a 4 milliós lakosságával és a 41 ezer négyzetkilométerével a világ legtekintélyesebb államai közé tartozik? Se természeti kincsekkel, sem más speciális erőkkel nem rendelkezik. 25 kantonjában találunk francia, német, olasz jelleget, csupa hegy és szikla az egész ország - és mégis: amihez Svájc hozzányúl, azt tökéletesen csinálja. Termelésében, igazgatásában, közlekedésében szakembereket termel ki, akiktől a világ legnagyobb és leggazdagabb nemzetei kérnek szakvéleményt.

A svájci csokik

A svájci csokik

Az első csokoládégyárat Olaszországban szerzett tapasztalatai alapján Francois-Louis Cailler alapította 1819-ben Vevey közelében, azóta létezik a Cailler csokoládé. Sok klasszikus Cailler csoki létezik: az Ambassador (1890) és Femina (1902) praliné, a legendás Branches (1904), a selymes Frigor (1923) vagy a Rayon (1937). A Cailler az egyik leghíresebb és legjobban kedvelt csokoládémárka Svájcban, a családi vállalkozás gyára ma is működik Gruyere régió Broc városában.

A svájci konyha

A svájci konyha

A svájci kantonokra különböző konyhák gyakoroltak befolyást, gasztronómiájuk olyan sokszínű, mint maga az ország. Hatott az olasz, a francia, de a német és az osztrák konyha is. A hosszú évszázadok együttélése során mégiscsak kialakult egy sajátos arculatú nemzeti konyha. Az ebéd, hozzánk hasonlóan akkor megfelelő a svájci ember számára, ha egy jó levessel kezdődik. A fejlődés és az idővel való takarékosság magával hozta, hogy levesporokat, leveskockákat is gyakran használnak. Természetesen vannak frissen főzött jellegzetes leveseik, így a luzerni sajtleves, a zürichi paradicsomleves, a schaffhauseni krumplileves stb.

Hirdetés
A Túrázás Éve Svájcban: a 32 legjobb túraútvonal

A Túrázás Éve Svájcban: a 32 legjobb túraútvonal

Csodás élmények és aktív pihenés érintetlen természeti környezetben mottóval várja Svájc az üdülővendégeket a 'Túrázás évében'. A Svájc Turizmus és partnerei ezt szem előtt tartva választották ki az alpesi ország 12 legvonzóbb túraajánlatát.

Almási Márta: Ausztria, Svájc

Almási Márta: Ausztria, Svájc

Már régi nagy vágyam volt egy Genfi-tó környéki nyaralás. Tavaly végre minden adott volt, hogy július utolsó hetét Svájcban töltsük. Július 21-én indultunk, az odafelé úton 3 éjszakára megálltunk Tirolban Grinsben. A faluba Landeck után kell letérni az autópályáról. Tipikus tiroli hegyi falu, sok szűk utcácskával, jellegzetes házakkal. A házigazda egy idős házaspár volt, akik már a faluban vártak minket. Mivel írtam nekik, körülbelül mikorra érkezünk, ők elénk jöttek, aminek nagyon örültünk mert a sok szűk kis utcácska közt nehezen találtuk volna meg a szálláshoz vezetőt.

Amit a svájciakról mindig is tudni akartál, csak soha nem merted

Amit a svájciakról mindig is tudni akartál, csak soha nem merted

Milyen is a svájci? A vélemények nagyon különbözöek lehetnek egy megélt jó vagy rossz tapasztalat után. Egyes tulajdonságok azonban mindegyik svájcira illenek: a pontosság, a precizitás, a megbízhatóság, a segítökészség, tartózkódóság, a külföldiek nem kedvelése, a kispolgáriasság. Ezek a jellemzök közhelyek, de igazak.

Autókölcsönzés online Svájcban

Autókölcsönzés online Svájcban

Autókölcsönzés Svájc autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Svájcban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját svájci utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Svájc autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Az irodalmi világörökség múzeuma Svájcban

Az irodalmi világörökség múzeuma Svájcban

Múlt pénteken Genfben megnyitották az irodalmi világörökség múzeumát, amelyben számtalan, köztük igen ritka kéziratot és könyvet állítottak ki, az Egyiptomi Halottaskönyvtől kezdve Shakespeare-fóliókon át Marx Kommunista kiáltványának első kiadásáig.

Bázel - egy város három ország határán

Bázel - egy város három ország határán

2007. január 16-tól a Swiss International Air Lines heti 4x új, közvetlen járatot indított Budapestről Bázelba. Ez alkalomból kaptunk meghívást a svájci-francia-német határon fekvő városba, hogy megismerjük, mit kínál az ide látogatóknak a TriRhena turisztiai régió.

Budavár Tours

Budavár Tours

Svájcban nem nehéz elképesztően szép tájakat találni. Minden idilli: zuhogó vízezések, szikrázó tavak, bájos falusi házak és persze a zöldellő alpesi réteken elégedetten legelésző tehenek. A kis- és nagyvárosok képeslapra illő, tökéletes középkori városmagokkal, színpompás felvonulásokkal és fesztiválokkal várják a látogatót. Vonatok száguldanak a hegyeken át, és hogy teljes legyen a turisztikai tündérmese, minden tökéletesen, óraműpontossággal működik.

Carl Gustav Jung életrajz

Carl Gustav Jung életrajz

Svájci pszichológus, pszichiáter, orvos, az analitikus pszichológiai iskola megalkotója. A modern lélektan analitikus irányzatának képviselője, a valláspszichológia egyik klasszikusa és a XX. század egyik kiváló lélekgyógyásza, gondolkodója volt. Megalapította a karakterkutatás modern irányzatát, kutatta a tudattalant.

Tuti menü