Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gazdaság képes leírás - Svájc.tlap.hu
részletek »

Gazdaság - Svájc.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: svajc.tlap.hu » Gazdaság
Keresés
Találatok száma - 5 db
A svájci csoda

A svájci csoda

A nemzetnek nyitott szemmel kell figyelnie mindazt, amiből tanulhat valamit. Mi, magyarok Svájctól tanulhatunk. Mi a titka annak, hogy ez a kis ország, a 4 milliós lakosságával és a 41 ezer négyzetkilométerével a világ legtekintélyesebb államai közé tartozik? Se természeti kincsekkel, sem más speciális erőkkel nem rendelkezik. 25 kantonjában találunk francia, német, olasz jelleget, csupa hegy és szikla az egész ország - és mégis: amihez Svájc hozzányúl, azt tökéletesen csinálja. Termelésében, igazgatásában, közlekedésében szakembereket termel ki, akiktől a világ legnagyobb és leggazdagabb nemzetei kérnek szakvéleményt.

Hírek a svájci gazdaságról

Hírek a svájci gazdaságról

A svájci gazdaság növekedési ütemének további lassulását jelzi az ország vezető gazdaságkutató intézetének szerdán megjelent felmérése. 2011-ben kevés olyan dolog történt a még mindig irigyelt Svájcban, ami a reflektorfényt ráirányította volna a márkás karórák, a pontosan közlekedő vonatok, a népszavazások és a legendásnak hitt banktitok országára. Lefelé módosította a svájci kormány a gazdaság jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését: 0,5 százalékra a korábbi 0,9 százalékról az európai gazdasági helyzet romlására és az erős frankra hivatkozva.

Mi a frank történik Svájcban?

Mi a frank történik Svájcban?

A túlságosan megerősödött frank kedvezőtlenül befolyásolja Svájc gazdaságát. Ennek máris vannak érezhető hatásai, hiszen az ország gazdaságának a fele exportorientált, az erős frank mellett csökken a kivitelére dolgozó svájci cégek versenyképessége.

Rácáfolt az elemzőkre Svájc és Németország

Rácáfolt az elemzőkre Svájc és Németország

Az elemzők által várt 1,1 százalékos éves szintű bővüléssel szemben 1,3 százalékkal nőtt Svájc gazdasága a tavalyi negyedik negyedben. Negyedéves összevetésben 0,1 százalékos volt a bővülés a várt 0,1 százalékos zsugorodás helyett.

Svájc gazdasága

Svájc gazdasága

Svájc virágzó és stabil modern piacgazdaság, melyben az egy főre eső GDP meghaladja a nagy nyugat-európai gazdaságokét. A svájci gazdaság egyike Európa legfejlettebb és legstabilabb gazdaságainak. Az egy főre jutó bruttó nemzeti össztermék(vásárlóerő-paritáson számolva) 2005-ben 32300 dollár volt. A GDP növekedési üteme 2001-ben 1,6%-ra esett vissza, és a kormányzati előrejelzések szerint 2002-ben tovább lassult 1,3%-ra.

Tuti menü